Комплекс II8I – три еднофамилни къщи

Публикувано от

Комплекс II8I – три еднофамилни къщи

Комплекс II8I се намира в гр. София, кв. Бояна. Състои се от три еднофамилни жилищни сгради достъпни чрез вътрешна за имота улица като всяка къща разполага със самостоятелно дворно пространство и открит басейн. Локацията на имота осигурява бърз достъп до градските артерии и едновременно уединение в полите на Витоша. Ситуирането на къщите в парцела предоставят едновременно вдъхновяващ поглед към планината в южна посока и незабравим градски пейзаж на София в северна посока.
Автомобилният и пешеходен достъп се осъществяват по вътрешната улица, към която се обособяват входни зони. Към всяка къща има оформено дворно пространство на нивото на вътрешната улица, което може да бъде достъпно самостоятелно през ажурна дворна врата и има връзка към основния двор по външна стълба. Къщите се състоят от три жилищни етажа – полуподземен, приземен и първи надземен етаж обединени от вътрешно стълбище. На сутеренно ниво се намира входно фоайе с дрешник и санитарен възел, гараж с прилежащи технически помещения, самостоятелен апартамент за гости с кухненска част, баня и самостоятелен двор. Приземният етаж на нивото на основния двор съдържа дневна с камина и излаз на покрита тераса с барбекю и открит басейн, трапезария и кухня с възможност за отделяне от общото етажно пространство, санитарен възел. На първия надземен етаж се намират три спални, от които две с обща баня и една родителска със самостоятелна баня и дрешник. Всички спални имат достъп до просторна открита тераса.
Семплите архитектурни форми съчетани със съвременни фасадни материали изграждат спокойна и хармонична визия на сградите.

Местоположение

гр. София, ул. "Св. Сава" / ул. "Полк. Антон Кръстев"

Виж на картата

Година на проекта

2017

Застроена площ

403 кв.м

Обща площ

1 354 кв.м

Екип

арх. Атанас Панов, арх. Лорита Панова, арх. Катерина Тончева

Награди