Жилищен комплекс „Vitosha Tulip“

Публикувано от

Жилищен комплекс „Vitosha Tulip“

Vitosha Tulip е първокласен жилищен комплекс, който дава нова дефиниция за градски живот. Разположен под Околовръстен път, и едновременно с това в полите на Витоша, той комбинира удобството от бързия достъп до основните административни райони на града със сигурността и спокойствието на комплекс от затворен тип.

Групата от ниско застрояване се състои от 144 апартамента в четири отделни сгради, с обща разгърната застроена площ 18 000 м2. Комплексът включва и закрит басейн, спа-център със сауна, парна баня и джакузи, както и зала за тренировки, обзаведена със съвременно фитнес оборудване.
Сградите са ситуирани така, така че всички апартаменти да имат изглед към Витоша без да се прави компромис с уединението на отделните жилища. Съвременната визия на сградите позволява витрини с етажна височина в дневните и уединени балкони. С помощта на фасадните материали – стъкло, екстериорни панели TRESPA и мазилка са постигнати чисти детайли и видимо намаляване на общия обем.
Разнообразните дворни пространства и алеи, както и постоянната охрана на обекта са само част от останалите удобства, които Vitosha Tulip предлага.

Местоположение

гр. София, кв. "Кръстова вада", ул. "Димитър Манчев" 1

Година на проекта

2006

Година на завършване

2009

Застроена площ

3472 кв.м

Обща площ

17 748 кв.м

Екип

арх. Атанас Панов, арх. Лорита Панова, арх. Ивайло Игнатов, арх. Жулиета Николова, арх. Ивайла Петрова

Награди